Hvad er Yijing

Siden Richard Wilhelms (1873-1930) nærmest legendariske oversættelse til tysk i 1924 og den engelske oversættelse af Richard Wilhelms bog, foretaget af Baynes i 1950 med forord af C.G. Jung, har interessen for Yijing vokset støt i vesten. De to første dele af Richard Wilhelms oversættelse blev i 1981 udgivet på dansk. Richard Wilhelm havde stor respekt for den gamle kinesiske mester Konfutse (551-479 BC). Denne respekt og ånd fornemmes tydeligt i Richard Wilhelms oversættelse og løfter den op på et særligt niveau, ganske uafhængigt af nyere tekstforskning. Denne sammenkobling mellem Konfutse og Yijing har i en årrække skabt en “modretning”, hvor man har forsøgt at finde tilbage til tekstens gamle betydning, renset så og sige for den konfucianske moralske påvirkning. En retning som har været nødvendig og som har skabt større klarhed omkring de gamle tekster.

Yijings ypperste opgave er at give mennesker et redskab til at finde balancen i sig selv, men også i forhold til “himlen og jorden”. At finde balancen er også et spørgsmål om den rette væremåde i alle livets situationer. Og det er ethvert menneskes eget ansvar at finde denne balance. Til denne opgave er Yijing et fremragende redskab. For Yijing tilpasser sig til udøverens begrebsverden. For Yijing har ingen grænser og kan rumme alt mellem himmel og jord.
Vi vil her løbende bringe tolkninger og analyser af især politiske og samfundsmæssigt interessante og højaktuelle emner set ud fra Yijings perspektiv.
Ønsker du oplysninger om astrologi, kirologi eller numerologi klik venligst her: www.perjan.dk